Izjava o povjerljivosti

Ova Izjava o povjerljivosti opisuje način na koji se vaši osobni podaci prikupljaju, koriste i dijele kada posjetite ili obavite kupovinu na online trgovini www.ideal.ba.

OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Kada posjetite stranicu, automatski prikupljamo određene informacije o vašem uređaju, uključujući informacije o vašem web pregledniku, IP adresi, vremenskoj zoni i neke od kolačića koji su instalirani na vašem uređaju. Osim toga, dok pretražujete Stranicu, prikupljamo informacije o pojedinačnim web stranicama ili proizvodima koje pregledavate, koje web stranice ili pojmovi za pretraživanje su vas uputili na Stranicu i informacije o tome kako komunicirate sa Stranicom. Ove automatski prikupljene informacije nazivamo “Informacije o uređaju”.

Prikupljamo informacije o uređaju koristeći sljedeće tehnologije:

- „Kolačići“ su datoteke podataka koje se postavljaju na vaš uređaj ili računar i često sadrže anonimni jedinstveni identifikator. Za više informacija o kolačićima i kako onemogućiti kolačiće, posjetite http://www.allaboutcookies.org.
- „Datoteke evidencije“ prate radnje koje se dešavaju na sajtu i prikupljaju podatke uključujući vašu IP adresu, tip pretraživača, dobavljača Internet usluga, stranice za upućivanje/izlaz i oznake datuma/vremena.
- “Web beacons”, “tags” i “pixels” su elektronske datoteke koje se koriste za snimanje informacija o tome kako pretražujete Stranicu.

Osim toga, kada obavite kupovinu ili pokušate da obavite kupovinu putem web stranice, prikupljamo određene informacije od vas, uključujući vaše ime, adresu za naplatu, adresu za dostavu, email adresu i broj telefona. Ovu informaciju nazivamo "Informacija o narudžbi".

Kada govorimo o „osobnim podacima“ u ovoj Politici privatnosti, govorimo i o informacijama o uređaju i o informacijama o narudžbi.

KAKO KORISTIMO OSOBNE PODATKE?

Koristimo informacije o narudžbi koje prikupljamo općenito za ispunjavanje svih narudžbi postavljenih putem web stranice (uključujući obradu vaših informacija o plaćanju, organiziranje isporuke i pružanje faktura i/ili potvrda narudžbe). Osim toga, koristimo ove informacije o narudžbi za:
Komunikaciju sa Vama i
kada je u skladu sa preferencijama koje ste podijelili s nama, pružiti vam informacije ili oglašavanje u vezi sa našim proizvodima ili uslugama.
Koristimo informacije o uređaju koje prikupljamo kako bi provjerili potencijalni rizik i prevaru (posebno vašu IP adresu), i općenito da poboljšamo i optimiziramo našu web stranicu (na primjer, generiranjem analitike o tome kako naši klijenti pretražuju i ponašanje na našem online shopu, te da bismo ocijenili uspjeh naših marketinških i reklamnih kampanja).

SA KIM DIJELIMO OSOBNE PODATKE

Vaše osobne podatke dijelimo sa trećim licima u svrhe koje su opisane iznad. Na primjer, koristimo Google Analytics da nam pomogne da razumijemo kako naši klijenti koriste stranicu – više o tome kako Google koristi vaše lične podatke možete pročitati ovdje: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Također možete isključiti Google Analytics ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Prikupljene podatke koristimo i za remarketing kampanje.

BIHEVIORALNO OGLAŠAVANJE
Kao što je gore opisano, koristimo vaše osobne podatke kako bismo vam pružili ciljane reklame ili marketinške komunikacije za koje vjerujemo da bi vas mogli zanimati. Za više informacija o tome kako ciljano oglašavanje funkcionira, možete posjetiti obrazovnu stranicu Network Advertising Initiative (“NAI”) na http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Imate i mogučnost isključiti ove usluge na platformama koje koristimo
[[

FACEBOOK - https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
GOOGLE - https://www.google.com/settings/ads/anonymous
]]
Ili posjetite portal za isključivanje Digital Advertising Alliance na: http://optout.aboutads.info/.

NE PRATI
Imajte na umu da ne mijenjamo praksu prikupljanja i korištenja podataka naše web stranice kada vidimo signal Ne prati iz vašeg pretraživača.

VAŠA PRAVA
Ako ste stanovnik Evrope, imate pravo da pristupite osobnim podacima koje imamo o vama i da zatražite da se vaši osobni podaci isprave, ažuriraju ili izbrišu. Ako želite da iskoristite ovo pravo, kontaktirajte nas putem kontakt informacija u nastavku.
Osim toga, ako ste stanovnik Evrope, napominjemo da obrađujemo vaše podatke kako bismo ispunili ugovore koje bismo mogli imati s vama (na primjer, ako naručite putem web stranice), ili na neki drugi način radi ostvarivanja naših legitimnih poslovnih interesa navedenih gore. Uz to, imajte na umu da će se vaši podaci prenijeti izvan Evrope, uključujući Kanadu i Sjedinjene Države.

ZADRŽAVANJE PODATAKA
Kada naručite putem web stranice, mi ćemo čuvati vaše podatke o narudžbi za našu evidenciju osim ako i dok ne zatražite da izbrišemo ove informacije.

MALOLJETNICI
Stranica nije namijenjena osobama mlađim od [[18 GODINA]].

PROMJENE
Možemo s vremena na vrijeme ažurirati ovu izjavu o povjerljivosti kako bismo odrazili, na primjer, promjene u našoj praksi ili iz drugih operativnih, pravnih ili regulatornih razloga.

KONTAKTIRAJ NAS
Za više informacija o našim praksama privatnosti, ako imate pitanja ili ako želite da uložite žalbu, kontaktirajte nas e-poštom na info@ideal.ba ili poštom koristeći detalje navedene u nastavku:

Altcomm d.o.o.
Sarajevska 56,
Gradačac, 76250,
Bosna i Hercegovina

29.01.2023